Doelstellingen CO2-reductie

In de nieuwsbrief van september is aangekondigd dat we ons  gaan certificeren voor de CO2-Prestatieladder en is de footprint gecommuniceerd. In de tweede nieuwsbrief delen we onze ambitie en doelstellingen.

CO2 ladder icoon klein

Onze CO2-uitstoot voor scope 1, 2 en business travel in het basisjaar 2022 was 207,1 ton. Prommenz heeft de ambitie om in 2030 de CO2-uitstoot met 20% te reduceren. Om dit te behalen zijn de volgende doelstellingen geformuleerd. Minimaal jaarlijks communiceren we de voortgang van de reductiedoelstellingen, zoals:

  • Andere wijze van verwarmen kantoor
  • Huidige gascontract omzetten naar een groencontract
  • Verduurzaming wagenpark d.m.v. aanschaf elektrische auto’s en zuinige brandstof
  • Huidige stroomcontract omzetten naar groene stroom
  • Plaatsing extra zonnepanelen

Prommenz vindt het belangrijk om een groeiend, eigen aandeel te hebben in de energietransitie. Ook de bewustwording onder medewerkers vergroten op het gebied van elektriciteits- en gasverbruik en mobiliteit staat daarom centraal. Hierdoor stimuleren we de medewerkers om zelf een bijdrage te leveren in het behalen van onze ambitie.

Initiatieven en projecten
De doelstellingen zijn gericht op het reduceren van de CO2-uitstoot veroorzaakt door onze eigen bedrijfsvoering. Daarnaast zijn we sinds kort aangesloten bij het initiatief van De Duurzame Leverancier. De Duurzame Leverancier is het platform voor organisaties die veilig en verantwoord willen ondernemen. Zij ondersteunen bedrijven, opdrachtgevers en leveranciers bij hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, milieu en veiligheid. Ook in onze adviezen kijken we naar duurzame oplossingen en alternatieven. We kunnen meedelen dat voor het eerste project met gunningsvoordeel onlangs opdracht is verleend.

De doelstellingen van onze CO2-reductie kun je terugvinden in de nieuwsbrief van oktober.

Overig actueel

Maak kennis met…Tamara

Elke maand laten we jullie kennismaken met een van onze medewerkers. Deze keer is dat Tamara Raven. Een bijzondere kennismaking, want Tamara heeft ontzettend veel passie voor haar werk en is daar ook in haar vrije tijd mee bezig… ze is er zelfs mee op televisie geweest!

Prommenz verbindt: succesvol klantevent!

Het tweede Prommenz klantevent stond 1 november weer volledig in het teken van  ‘Verbinden in de Duurzame Gebiedsontwikkeling – Samen werken aan een duurzame toekomst’. Met twee toonaangevende sprekers, inspirerende sessies en mooie gesprekken aan de ronde tafel was het een geslaagde dag vol inspiratie en verbinding, waardevolle inzichten en mooie ontmoetingen.

De najaarsschouw

Tijd voor de najaarsschouw! Minstens één keer per jaar moet een sloot worden onderhouden.

Doelstellingen CO2-reductie

In de tweede nieuwsbrief delen we onze ambitie en doelstellingen.