De eerste rotondes in de Formule 1

Allround advies- en ingenieursbureau Prommenz heeft de afgelopen periode in het geheim aan een bijzondere opdracht mogen werken; de eerste rotonde in de formule 1. Cor Klaassen (algemeen directeur Prommenz) over dit project: ‘Veiligheid en duurzaamheid staan bij ons en onze klanten hoog in het vaandel.

De eerste rotonde in de formule 1

 

Onze teams infra, ruimte & ontwikkeling, milieu en survey zijn maanden geleden van start gegaan met het ontwerpen van de eerste mogelijke oplossingen voor duurzamer en veiliger racen. Wat het geheel extra complex maakte, is dat we ook het racen zelf interessanter wilden maken. Na veel vooronderzoek, diverse 3D-modellen en een aantal kleinschalige real life testen kwam de rotonde keer op keer als de meest effectieve oplossing naar voren. Een rotonde zorgt ervoor dat coureurs moeten afremmen. Dit zorgt voor een reductie van 8% CO2 uitstoot per ronde. Daarnaast zorgt een rotonde ervoor dat je elkaar voorrang moet geven. Een veiligere oplossing dan elkaar vlak voor de bocht nog willen inhalen. Tot slot brengt een rotonde veel nieuwe strategische voordelen met zich mee. Nu moet je elkaar dus op hele andere manieren gaan inhalen. Zo wordt het racen nog interessanter om naar te kijken. De opdrachtgevers zijn vooral enthousiast over de op het oog zeer simpele oplossing. Cor: ‘Complexe vraagstukken vragen vaak om een simpele oplossing, daar helpt onze frisse kijk op ruimte dus goed bij’.

Vanaf april 2023 is het Nederlandse circuit de eerste met de rotondes maar er is internationaal vanuit diverse circuits interesse getoond in onze oplossing, aldus Cor Klaassen. Wil je meer weten over deze bijzondere opdracht? Bekijk dan de video met daarin de eerste 3D impressies.

Wil je meer weten over dit project? Laat het ons weten en we nemen telefonisch contact met je op.

Overig actueel

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Maak kennis met Erya

Erya van IJzerloo is 23 jaar en woont in Anna Paulowna. Ze werkt al bijna 2,5 jaar bij Prommenz als adviseur Ruimte & Ontwikkeling en is het gezicht van onze Werken Bij Prommenz campagne!

Team Prommenz loopt halve marathon van Egmond

Werken bij Prommenz is… samen trainen voor de halve marathon!
Afgelopen zondag hebben onze collega’s de Halve Marathon van Egmond gelopen. Een topprestatie!