Boerenverdrietbrug weer op zijn plek

Aan de vooravond van Sail Den Helder is de Boerenverdrietbrug weer in ere hersteld. Na een intensieve voorbereiding is het bijzondere brugdek onder deskundige directie en toezicht van Prommenz – samen met aannemer Oosterhof Holman – begin juni weer op zijn vertrouwde plek gehesen. Het ruim vijftig ton wegende brugdek sloot perfect aan: een technische uitdaging die spatzuiver is verlopen en waar we met een tevreden gevoel op terugkijken.

Boerenverdrietbrug

Het liggende deel is woensdag 7 juni teruggeplaatst en maakt de verbinding tussen Willemsoord en Buitenveld weer mogelijk. De brug vormt daarmee de toegangspoort tot het evenemententerrein van Sail Den Helder, een belangrijke schakel die dit evenement mogelijk én bereikbaar maakt. De beweegbare elementen van de brug brengen extra technische uitdagingen met zich mee en ook die expertise en engineering heeft Prommenz in huis. ‘Een infrastructurele uitdaging en technisch hoogstandje waar we zeker trots op zijn’, aldus Foppe Timmer, eigenaar en directeur van het advies- en ingenieursbureau uit Schagen.

In opdracht van Zeestad begeleidt Prommenz de uitvoering van het volledig herstellen en terugbrengen van de brug. De uitvoering van dit project verloopt in fases. De draaiende delen volgen na de Helderse zomerkermis die plaatsvindt in juli. In de tweede helft van dit jaar worden de elektrotechnische onderdelen van de brug aangepast.

Naast het gebied bereikbaar maken voor Sail heeft Prommenz ook de nodige vergunningen rondom dit evenement mogelijk gemaakt.

Sail Den Helder vindt plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli, gelijktijdig met de marinedagen. Mooie timing dus!

Bekijk ook het artikel uit het NoordHollands Dagblad d.d. 7 juni 2023 via onderstaande button:

@Fotografie Oosterhof Holman

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.