Boerenverdrietbrug weer op zijn plek

Aan de vooravond van Sail Den Helder is de Boerenverdrietbrug weer in ere hersteld. Na een intensieve voorbereiding is het bijzondere brugdek onder deskundige directie en toezicht van Prommenz – samen met aannemer Oosterhof Holman – begin juni weer op zijn vertrouwde plek gehesen. Het ruim vijftig ton wegende brugdek sloot perfect aan: een technische uitdaging die spatzuiver is verlopen en waar we met een tevreden gevoel op terugkijken.

Boerenverdrietbrug

Het liggende deel is woensdag 7 juni teruggeplaatst en maakt de verbinding tussen Willemsoord en Buitenveld weer mogelijk. De brug vormt daarmee de toegangspoort tot het evenemententerrein van Sail Den Helder, een belangrijke schakel die dit evenement mogelijk én bereikbaar maakt. De beweegbare elementen van de brug brengen extra technische uitdagingen met zich mee en ook die expertise en engineering heeft Prommenz in huis. ‘Een infrastructurele uitdaging en technisch hoogstandje waar we zeker trots op zijn’, aldus Foppe Timmer, eigenaar en directeur van het advies- en ingenieursbureau uit Schagen.

In opdracht van Zeestad begeleidt Prommenz de uitvoering van het volledig herstellen en terugbrengen van de brug. De uitvoering van dit project verloopt in fases. De draaiende delen volgen na de Helderse zomerkermis die plaatsvindt in juli. In de tweede helft van dit jaar worden de elektrotechnische onderdelen van de brug aangepast.

Naast het gebied bereikbaar maken voor Sail heeft Prommenz ook de nodige vergunningen rondom dit evenement mogelijk gemaakt.

Sail Den Helder vindt plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli, gelijktijdig met de marinedagen. Mooie timing dus!

Bekijk ook het artikel uit het NoordHollands Dagblad d.d. 7 juni 2023 via onderstaande button:

@Fotografie Oosterhof Holman

Overig actueel

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Maak kennis met Erya

Erya van IJzerloo is 23 jaar en woont in Anna Paulowna. Ze werkt al bijna 2,5 jaar bij Prommenz als adviseur Ruimte & Ontwikkeling en is het gezicht van onze Werken Bij Prommenz campagne!

Team Prommenz loopt halve marathon van Egmond

Werken bij Prommenz is… samen trainen voor de halve marathon!
Afgelopen zondag hebben onze collega’s de Halve Marathon van Egmond gelopen. Een topprestatie!