Boerenverdrietbrug weer op zijn plek

Aan de vooravond van Sail Den Helder is de Boerenverdrietbrug weer in ere hersteld. Na een intensieve voorbereiding is het bijzondere brugdek onder deskundige directie en toezicht van Prommenz – samen met aannemer Oosterhof Holman – begin juni weer op zijn vertrouwde plek gehesen. Het ruim vijftig ton wegende brugdek sloot perfect aan: een technische uitdaging die spatzuiver is verlopen en waar we met een tevreden gevoel op terugkijken.

Boerenverdrietbrug

Het liggende deel is woensdag 7 juni teruggeplaatst en maakt de verbinding tussen Willemsoord en Buitenveld weer mogelijk. De brug vormt daarmee de toegangspoort tot het evenemententerrein van Sail Den Helder, een belangrijke schakel die dit evenement mogelijk én bereikbaar maakt. De beweegbare elementen van de brug brengen extra technische uitdagingen met zich mee en ook die expertise en engineering heeft Prommenz in huis. ‘Een infrastructurele uitdaging en technisch hoogstandje waar we zeker trots op zijn’, aldus Foppe Timmer, eigenaar en directeur van het advies- en ingenieursbureau uit Schagen.

In opdracht van Zeestad begeleidt Prommenz de uitvoering van het volledig herstellen en terugbrengen van de brug. De uitvoering van dit project verloopt in fases. De draaiende delen volgen na de Helderse zomerkermis die plaatsvindt in juli. In de tweede helft van dit jaar worden de elektrotechnische onderdelen van de brug aangepast.

Naast het gebied bereikbaar maken voor Sail heeft Prommenz ook de nodige vergunningen rondom dit evenement mogelijk gemaakt.

Sail Den Helder vindt plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli, gelijktijdig met de marinedagen. Mooie timing dus!

Bekijk ook het artikel uit het NoordHollands Dagblad d.d. 7 juni 2023 via onderstaande button:

@Fotografie Oosterhof Holman

Overig actueel

Innovatie in de strijd tegen de Japanse duizendknoop

Van 3D naar prefab betonbak

CO2-Prestatieladder

Prommenz heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen tot uiting in onze dagelijkse werkzaamheden rondom ruimtelijke vraagstukken, maar ook in onze missie: Nederland iedere dag een stukje mooier maken! En niet alleen mooier, ook groener en duurzamer. Dat doen we samen met onze klanten en samen met onze medewerkers.

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot!

Om bij te dragen aan een beter milieu sluit Prommenz zich aan bij de CO2-Prestatieladder.

Werkbezoek tuinen

Altijd leuk om te zien hoe onze ontwerpen tot leven komen! Onze landschapsarchitecten, ontwerpers en toezichthouders gingen deze zomer op werkbezoek.