Duurzame 
‌Community

Duurzaam energieadvies

Wij verzorgen ontwerp, engineering en realisatie van boven- en ondergrondse infra. De infra als onderdeel van de bebouwde omgeving in samenhang met water & groen, mobiliteit, gebouw & gebied, sociaal & economisch en duurzame energie. 

Prommenz Duurzame Community

Inrichten van een Duurzame Community met energiezuinige woningen met een lokaal elektra grid en energieopslag in de wijk.

‌Door de explosieve groei van lokale opwekking en verbruik van energie raakt het elektriciteitsnet overbelast. Dit zorgt voor uitstel in de ontwikkeling van de woningbouw in een groot deel van Nederland. Door uitstel van de ontwikkeling van de woningbouw is het van groot belang om de energietransitie samen te laten gaan met het ontwikkelen van woningbouw. ‘Lokaal opwekken en opslaan van energie met gelijkstroom is één van de oplossingen.

Waarom Duurzame Community?

Wij ontwikkelen een duurzame community
(DC) met een duurzame energievoorziening gebaseerd op gelijkstroom (all- electric). Hiermee creëren we lagere exploitatiekosten voor de energiegebruiker in de gebruiksfase door slim te bouwen. Daarnaast levert deze oplossing een samenwerking tussen duurzame opwek en het verminderen van de energie-congestie in Nederland. Dit door lokaal energie op te slaan (buurtbatterij) en door het verbruik te minimaliseren door onder andere passief
te bouwen (Trias Energetica).

All-electric, geen aardgas of warmtenet

Wij ontwerpen, engineeren en realiseren een Smartgrid gebaseerd op gelijkstroom om zoveel mogelijk lokaal energie op te wekken, op te slaan en lokaal onderling uit te wisselen. Basis hierbij zijn een buurtbatterij en slimme en veilige devices om onderling energie uit te wisselen binnen een wijk. Wel altijd met een aansluiting op het netwerk van de landelijke energieleveranciers.

‌Aan de rechterkant ziet u een voorbeeld uit Zweden. 

Energiecoöperatie
binnen VVE

De energiecoöperatie regelt de onderlinge verrekening tussen de opwekkende partij en de gebruikers van het energienet binnen de Vereniging van Eigenaren (VVE).

Prommenz: Uw gebiedsregisseur met technische know-how. 
Kaandorp-Wijnker: Uw installeur met duurzame en innovatieve inzichten. 

Adres 
Harmenkaag 11
1741 LA Schagen
Algemene voorwaarden
Op al onze diensten en werkzaamheden is DNR2005 van toepassing. 
Social
© 2019 Prommenz B.V. |  All rights reserved
Disclaimer
Contact