Maak kennis met onze Prombeez imkers!

Prommenz heeft sinds een aantal maanden twee eigen bijenvolken. Prombeez is een initiatief van Esli van Westerop, Jeffrey Zwaneveld en Naomi Bruijnooge om het belang van bijen en biodiversiteit te vertegenwoordigen namens Prommenz en Smit Groenadvies. Zij zijn een aantal maanden geleden gestart met een imkercursus welke zij inmiddels succesvol hebben afgerond.

Prombeez imkers

Esli vertelt; “Het was altijd al een grote droom om imker te worden. Toen ik de kans zag om deze cursus te gaan doen met m’n mede Prombeez ging ik er dan ook vol voor. Ik vind het zo enorm bijzonder hoe de bijen leven en het fascineert mij enorm. Het is een zomer van vele eerste keren en we leren elke week weer bij.”

Ook Naomi was gelijk enthousiast toen het idee van de Prombeez ontstond; “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het gedrag van bijen. Bedenk je maar eens, als een bij steekt, sterft die. Waarom zijn bijen bereid hun leven te geven om het volk te beschermen? Daarnaast ben ik mij al een lange tijd bewust van de belangrijke rol die de bijen leveren aan ons ecosysteem en de bedreigingen die zij ervaren.”

Jeffrey vervolgt; “Ik heb van jongs af aan al interesse in alles wat groeit en bloeit. Nu ik steeds meer leer en over het belang van bijen en andere insecten in onze natuur wordt voor mij steeds duidelijker dat we hier zuinig op moeten zijn. Het maakt mij veel bewuster van alles wat er in de omgeving gebeurt en welke invloed dit heeft. Ik ben trots dat we met elkaar, namens Prommenz en Smit Groenadvies, het belang van duurzaamheid en biodiversiteit mogen vertegenwoordigen!”

Trots zijn we! Trots op het feit dat Prommenz de bijen een warm hart toedraagt, maar ook zeker op de eerste Prombeez honing die we dit jaar hebben kunnen oogsten.

Meer weten of vind je dit interessant? Bekijk onze Prombeez pagina en leer meer over hoe we de biodiversiteit kunnen verhogen:

Meer informatie? Neem contact met ons op!
Prombeez

Overig actueel

Bodemonderzoek

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres!

Veldwerkers voor ecologisch onderzoek

Veldwerkers voor ecologisch onderzoek gezocht!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste veldwerkers die mee willen werken aan ecologisch onderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming.

Prombeez imkers

Maak kennis met onze Prombeez imkers!

Maak kennis met onze Prombeez imkers! Prommenz heeft sinds een aantal maanden twee eigen bijenvolken.

Wij staan op de Infratech

Wij staan op de infratech!

Op 17-20 januari 2023 staan we samen met Smit Groenadvies op de Infratech in Rotterdam Ahoy.