Maak kennis met onze Prombeez imkers!

Prommenz heeft sinds een aantal maanden twee eigen bijenvolken. Prombeez is een initiatief van Esli van Westerop, Jeffrey Zwaneveld en Naomi Bruijnooge om het belang van bijen en biodiversiteit te vertegenwoordigen namens Prommenz en Smit Groenadvies. Zij zijn een aantal maanden geleden gestart met een imkercursus welke zij inmiddels succesvol hebben afgerond.

Prombeez imkers

Esli vertelt; “Het was altijd al een grote droom om imker te worden. Toen ik de kans zag om deze cursus te gaan doen met m’n mede Prombeez ging ik er dan ook vol voor. Ik vind het zo enorm bijzonder hoe de bijen leven en het fascineert mij enorm. Het is een zomer van vele eerste keren en we leren elke week weer bij.”

Ook Naomi was gelijk enthousiast toen het idee van de Prombeez ontstond; “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het gedrag van bijen. Bedenk je maar eens, als een bij steekt, sterft die. Waarom zijn bijen bereid hun leven te geven om het volk te beschermen? Daarnaast ben ik mij al een lange tijd bewust van de belangrijke rol die de bijen leveren aan ons ecosysteem en de bedreigingen die zij ervaren.”

Jeffrey vervolgt; “Ik heb van jongs af aan al interesse in alles wat groeit en bloeit. Nu ik steeds meer leer en over het belang van bijen en andere insecten in onze natuur wordt voor mij steeds duidelijker dat we hier zuinig op moeten zijn. Het maakt mij veel bewuster van alles wat er in de omgeving gebeurt en welke invloed dit heeft. Ik ben trots dat we met elkaar, namens Prommenz en Smit Groenadvies, het belang van duurzaamheid en biodiversiteit mogen vertegenwoordigen!”

Trots zijn we! Trots op het feit dat Prommenz de bijen een warm hart toedraagt, maar ook zeker op de eerste Prombeez honing die we dit jaar hebben kunnen oogsten.

Meer weten of vind je dit interessant? Bekijk onze Prombeez pagina en leer meer over hoe we de biodiversiteit kunnen verhogen:

Meer informatie? Neem contact met ons op!
Prombeez

Overig actueel

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Maak kennis met Erya

Erya van IJzerloo is 23 jaar en woont in Anna Paulowna. Ze werkt al bijna 2,5 jaar bij Prommenz als adviseur Ruimte & Ontwikkeling en is het gezicht van onze Werken Bij Prommenz campagne!

Team Prommenz loopt halve marathon van Egmond

Werken bij Prommenz is… samen trainen voor de halve marathon!
Afgelopen zondag hebben onze collega’s de Halve Marathon van Egmond gelopen. Een topprestatie!