Maak kennis met…Marjorie

Elke maand laten we jullie kennismaken met een van onze medewerkers. Deze maand krijgen jullie meer te weten over Marjorie van der Gragt! Marjorie van der Gragt is 33 jaar en woont met haar gezin en drie kinderen in Heemskerk. Op dit moment volgt Marjorie deeltijd de HBO Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Ze is sinds juli 2022 werkzaam binnen Smit Groenadvies.

Maak kennis met... Marjorie

Marjorie is Adviseur Ecologie en houdt zich vooral bezig met het uitvoeren van quickscans, aanvullend onderzoek, de aanvraag van ontheffingen en ecologische begeleiding. Op dit moment zit ze volop in het onderzoekseizoen, en dan met name onderzoek naar gierzwaluwen en vleermuizen. Dat betekent nu dus veel buiten onderzoeken en dan ook vooral ‘s avonds en ‘s nachts. Ook ondersteunt ze het team met de planning en structuur binnen de afdeling.

Ze werkt met een jong, enthousiast team van ecologen. Iedereen staat altijd klaar voor elkaar en is bezig zich volop te ontwikkelen. Het leukste aan het werk vindt ze de grote afwisseling, de verschillende plekken waar ze komt en uiteraard het buitenwerk.

“Het tofste aan mijn werk is dat je continu op speciale plekken komt, waar je ‘normaal’ niet zo snel terecht zou komen. Zo heb ik laatst op een dak van een 12-verdiepingen hoog appartementencomplex gestaan om te controleren of daar een slechtvalk zat te broeden. Ook zijn we bezig met een gaaf project op een wel heel bijzondere plek in Den Haag waar ik helaas niet teveel over mag vertellen. Het vele buiten zijn is natuurlijk heerlijk!”

Voor Marjorie is het heel vanzelfsprekend dat Smit Groenadvies en Prommenz één bedrijf zijn. Ecologie is niet meer weg te denken in welk project dan ook, in elk project zit een groen component. “Je ziet natuurlijk dat er in Nederland en wereldwijd met het jaar meer aandacht voor groen komt, dus ook binnen ons bedrijf is het van belang dat de ecoloog aan tafel zit.”

Heb je vragen of ben je benieuwd of Marjorie je met een vraagstuk kan helpen?
Neem dan direct contact op met Marjorie van der Gragt.

Overig actueel

Innovatie in de strijd tegen de Japanse duizendknoop

Van 3D naar prefab betonbak

CO2-Prestatieladder

Prommenz heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen tot uiting in onze dagelijkse werkzaamheden rondom ruimtelijke vraagstukken, maar ook in onze missie: Nederland iedere dag een stukje mooier maken! En niet alleen mooier, ook groener en duurzamer. Dat doen we samen met onze klanten en samen met onze medewerkers.

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot!

Om bij te dragen aan een beter milieu sluit Prommenz zich aan bij de CO2-Prestatieladder.

Werkbezoek tuinen

Altijd leuk om te zien hoe onze ontwerpen tot leven komen! Onze landschapsarchitecten, ontwerpers en toezichthouders gingen deze zomer op werkbezoek.