De najaarsschouw

Tijd voor de najaarsschouw! Minstens één keer per jaar moet een sloot worden onderhouden.

foto robert 2

Sloten schonen

Tijd voor de najaarsschouw! Minstens één keer per jaar moet een sloot worden onderhouden. Onze toezichthouder Robert Bak is in opdracht van Waternet onder andere verantwoordelijk voor toezicht op werkzaamheden in het kader van de najaarsschouw. Dit doet hij ook in het gebied Amstel Gooi en vechtstreek.

Dit houdt in dat hij toezicht op de werkzaamheden houdt, maar ook omgevingsmanagement uitvoert met de natuurinstanties en agrariërs om zo tot passende oplossingen te komen waar iedereen zich in de uitvoering van de werkzaamheden kan vinden.

De brede kennis en ervaring binnen Prommenz maar ook de achtergrond van de toezichthouder zorgen voor de juiste uitvoering. Het agrarische verleden van toezichthouder Robert helpt en zorgt voor begrip bij andere agrariërs. Hierdoor begrijp je de problemen waar zij tegenaan lopen in de praktijk.

Er wordt steeds ecologischer geschoond waarbij de kanten begroeid blijven. Dit is een rustig proces dat aandacht verdient in de relatie naar de grondgebruikers toe. Een rustige overgang die niet alleen bij ons zelf maar ook bij de loonwerkers en boeren plaatsvindt. Het is mooi om te zien dat er middels subsidieregelingen steeds meer slootkantbeheer komt vanuit de grondeigenaren. Daar liggen de kansen. En zo komt het ten goede aan de waterkwaliteit en het leven in en om het water.

Lees er meer over in magazine Landleven van oktober 2023.

Overig actueel

Maak kennis met…Tamara

Elke maand laten we jullie kennismaken met een van onze medewerkers. Deze keer is dat Tamara Raven. Een bijzondere kennismaking, want Tamara heeft ontzettend veel passie voor haar werk en is daar ook in haar vrije tijd mee bezig… ze is er zelfs mee op televisie geweest!

Prommenz verbindt: succesvol klantevent!

Het tweede Prommenz klantevent stond 1 november weer volledig in het teken van  ‘Verbinden in de Duurzame Gebiedsontwikkeling – Samen werken aan een duurzame toekomst’. Met twee toonaangevende sprekers, inspirerende sessies en mooie gesprekken aan de ronde tafel was het een geslaagde dag vol inspiratie en verbinding, waardevolle inzichten en mooie ontmoetingen.

De najaarsschouw

Tijd voor de najaarsschouw! Minstens één keer per jaar moet een sloot worden onderhouden.

Doelstellingen CO2-reductie

In de tweede nieuwsbrief delen we onze ambitie en doelstellingen.