Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem.

PrommenzII_KL-90

Prommenz is ook thuis is in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Onze afdeling Milieu voert al vele jaren mooie onderzoeksprojecten uit in de bodem en waterbodem om zo de eventuele verontreiniging voor onze klanten in kaart te brengen. Wij doen dat graag en uiteraard voor iedereen!

 

Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Onze experts zoeken het tot de bodem uit! Soms wel met boringen tot zestig meter diep. Elk project begint namelijk met inzicht in de bestaande bodem. Onze ervaren en gecertificeerde veldwerkers voeren dagelijks de meest uiteenlopende boringen en onderzoeken uit, van de hoogste kwaliteit en op verschillende locaties. Van de Maasvlakte tot het kanaal Terneuzen-Gent en van een stuk historische grond tot nieuwbouwwijk of jachthaven, onze experts brengen water en bodem tot in de puntjes in beeld. Dat doen wij kwalitatief en kwantitatief en uiteraard volledig gecertificeerd conform BRL 1000 en andere protocollen. Je kunt bij ons ook terecht voor de verificatie van kabels en leidingen door middel van proefsleuven, asfalt-boringen en de analyse hiervan, bodemsanering en milieukundige begeleiding. Welke ondergrond het ook is, wij brengen hem in beeld. Een gezonde bodem is de basis voor een veilige leefomgeving.

Samen maken we Nederland iedere dag een stukje mooier! En dat begint bij de bodem. Weten wat we voor jouw bodem kunnen betekenen? Neem contact op met onze experts.

Klimaatadaptieve maatregelen

Wel eens gehoord van onze ‘Aardvark’? Deze apparatuur meet de doorlatendheidscoëfficiënt (k-waarde) van de bodem. Als je voornemen is om klimaatadaptieve maatregelen te nemen, kan de Aardvark inzicht geven in de waterdoorlatendheid van jouw locatie. Dit is van belang bij het ontwerp van het plan in verband met de waterhuishouding.

Wij adviseren uiteraard graag welke klimaatadaptieve maatregelen geschikt zijn.

Impressie bodemonderzoeken

Aanvraag en advies

Om je snel en eenvoudig van dienst te kunnen zijn kun je direct bij ons jouw aanvraag doen via: [email protected]

Overig actueel

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!