Van 3D naar prefab betonbak

prefab-betonbakken

Bij de bouw van de brug in Leiden zijn deze prefab-betonbakken op locatie gemaakt. Om er zeker van te zijn dat alles perfect past, heeft onze afdeling Survey een 3D-scan gemaakt. De stalen buispalen in de doorvaart zijn 3D ingemeten en nauwkeurig vertaald naar de gaten in de betonnen bakken. Vervolgens is de scan omgezet in een ‘dwg-bestand’ en zijn de bakken op de juiste coördinaten gelegd. Dankzij gedetailleerde doorsnedes kon de uitvoerder met vertrouwen het bouwproces in. Alles zou spatzuiver op z’n plek vallen en het paste perfect. Dat is nou maatvoering in optima forma!

De brug verbindt Poelgeest met de Oegstgeesterweg en zorgt straks voor een betere bereikbaarheid. Prommenz is verantwoordelijk voor de maatvoering en aangrenzende straatwerk. In opdracht van Gemeente Leiden en in samenwerking met Max Bögl Nederland B.V. een indrukwekkend staaltje vakmanschap!

Als allround advies- en ingenieursbureau zijn wij thuis in maatvoering in alle facetten. Van een nulmeting tot revisiemeting en van monitoring tot 3D-modellering, met moderne apparatuur en de nieuwste technieken brengen wij jouw ruimtelijke omgeving met precisie in beeld. Meer weten? Neem contact op met onze experts van Survey.

Gerelateerde projecten

Inspectie civiele kunstwerken

Ondergrondse en bovengrondse vuilcontainers

Woningbouwlocatie Noorderlicht Warmenhuizen