Omgekeerd inzamelen Alkmaar

Omgekeerd inzamelen Alkmaar

Afvalbeleidsplan

Stadswerk072 heeft een nieuw afvalbeleidsplan. Een onderdeel van het afvalbeleidsplan is om de bewoners van de gemeente Alkmaar te stimuleren om aan huis recyclebare grondstoffen te scheiden uit hun afval. Stadswerk072 gaat voorzieningen beschikbaar stellen om dit mogelijk te maken. Voor de laagbouw betekent dit dat de grijze rolemmer voor het restafval wordt vervangen voor een rolemmer voor de inzameling van PMD (Plastic, Metalen en Drinkkartons). Voor het restafval zal vervolgens in de wijk een ondergrondse container ‘op afstand’ worden geplaatst.

Prommenz verzorgt in dit project de inrichtingsplannen per wijk. Hierbij wordt er per wijk geïnventariseerd naar huidige ondergrondse inzamelvoorzieningen en logische inzamelwijken en inzamellocaties, wordt er locatieonderzoek gedaan, een locatiebezoek met de chauffeur van Stadswerk072 en wordt er per locatie een uitvoeringstekening opgesteld. Ook ondersteunt Prommenz Stadswerk om tot passende aanwijsbesluiten te komen.

Daarnaast coördineert Prommenz ook de realisatie van ondergrondse containers en worden er door Prommenz indicatieve bodemonderzoeken uitgevoerd.

Heb je vragen of ben je benieuwd of wij je met een vraagstuk kunnen helpen?
Neem dan direct contact op met een adviseur van Ruimte & Ontwikkeling!

Gerelateerde projecten

Ondergrondse en bovengrondse vuilcontainers

Woningbouwlocatie Noorderlicht Warmenhuizen

Zanderij Zuid Castricum