Boerenverdrietbrug Den Helder

Boerenverdrietbrug

Boerenverdrietbrug weer op zijn plek

Aan de vooravond van Sail Den Helder is de Boerenverdrietbrug weer in ere hersteld. Na een intensieve voorbereiding is het bijzondere brugdek onder deskundige directie en toezicht van Prommenz – samen met aannemer Oosterhof Holman – begin juni weer op zijn vertrouwde plek gehesen. Het ruim vijftig ton wegende brugdek sloot perfect aan: een technische uitdaging die spatzuiver is verlopen en waar we met een tevreden gevoel op terugkijken.

Het liggende deel is woensdag 7 juni teruggeplaatst en maakt de verbinding tussen Willemsoord en Buitenveld weer mogelijk. De brug vormt daarmee de toegangspoort tot het evenemententerrein van Sail Den Helder, een belangrijke schakel die dit evenement mogelijk én bereikbaar maakt. De beweegbare elementen van de brug brengen extra technische uitdagingen met zich mee en ook die expertise en engineering heeft Prommenz in huis. ‘Een infrastructurele uitdaging en technisch hoogstandje waar we zeker trots op zijn’, aldus Foppe Timmer, eigenaar en directeur van het advies- en ingenieursbureau uit Schagen.

In opdracht van Zeestad begeleidt Prommenz de uitvoering van het volledig herstellen en terugbrengen van de brug. De uitvoering van dit project verloopt in fases. De draaiende delen volgen na de Helderse zomerkermis die plaatsvindt in juli. In de tweede helft van dit jaar worden de elektrotechnische onderdelen van de brug aangepast.

Naast het gebied bereikbaar maken voor Sail heeft Prommenz ook de nodige vergunningen rondom dit evenement mogelijk gemaakt.

Gerelateerde projecten

Van 3D naar prefab betonbak

Prommenz Survey logo

Boerenverdrietbrug Den Helder

Ontwikkeling Ansjoviskade Kolhorn

Ontwikkeling Ansjoviskade Kolhorn fase 2