Van 3D naar prefab betonbak

20230913_122117

Prommenz presenteert… een mooi voorbeeld van maatvoering in de praktijk!

 

Bij de bouw van de brug in Leiden zijn deze prefab-betonbakken op locatie gemaakt. Om er zeker van te zijn dat alles perfect past, heeft onze afdeling Survey een 3D-scan gemaakt. De stalen buispalen in de doorvaart zijn 3D ingemeten en nauwkeurig vertaald naar de gaten in de betonnen bakken. Vervolgens is de scan omgezet in een ‘dwg-bestand’ en zijn de bakken op de juiste coördinaten gelegd. Dankzij gedetailleerde doorsnedes kon de uitvoerder met vertrouwen het bouwproces in. Alles zou spatzuiver op z’n plek vallen en het paste perfect. Dat is nou maatvoering in optima forma!

 

De brug verbindt Poelgeest met de Oegstgeesterweg en zorgt straks voor een betere bereikbaarheid. Prommenz is verantwoordelijk voor de maatvoering en aangrenzende straatwerk. In opdracht van Gemeente Leiden en in samenwerking met Max Bögl Nederland B.V. een indrukwekkend staaltje vakmanschap!

 

Als allround advies- en ingenieursbureau zijn wij thuis in maatvoering in alle facetten. Van een nulmeting tot revisiemeting en van monitoring tot 3D-modellering, met moderne apparatuur en de nieuwste technieken brengen wij jouw ruimtelijke omgeving met precisie in beeld. Meer weten? Neem contact op met onze experts van Survey.

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.