Van 3D naar prefab betonbak

20230913_122117

Prommenz presenteert… een mooi voorbeeld van maatvoering in de praktijk!

 

Bij de bouw van de brug in Leiden zijn deze prefab-betonbakken op locatie gemaakt. Om er zeker van te zijn dat alles perfect past, heeft onze afdeling Survey een 3D-scan gemaakt. De stalen buispalen in de doorvaart zijn 3D ingemeten en nauwkeurig vertaald naar de gaten in de betonnen bakken. Vervolgens is de scan omgezet in een ‘dwg-bestand’ en zijn de bakken op de juiste coördinaten gelegd. Dankzij gedetailleerde doorsnedes kon de uitvoerder met vertrouwen het bouwproces in. Alles zou spatzuiver op z’n plek vallen en het paste perfect. Dat is nou maatvoering in optima forma!

 

De brug verbindt Poelgeest met de Oegstgeesterweg en zorgt straks voor een betere bereikbaarheid. Prommenz is verantwoordelijk voor de maatvoering en aangrenzende straatwerk. In opdracht van Gemeente Leiden en in samenwerking met Max Bögl Nederland B.V. een indrukwekkend staaltje vakmanschap!

 

Als allround advies- en ingenieursbureau zijn wij thuis in maatvoering in alle facetten. Van een nulmeting tot revisiemeting en van monitoring tot 3D-modellering, met moderne apparatuur en de nieuwste technieken brengen wij jouw ruimtelijke omgeving met precisie in beeld. Meer weten? Neem contact op met onze experts van Survey.

Overig actueel

Maak kennis met…Tamara

Elke maand laten we jullie kennismaken met een van onze medewerkers. Deze keer is dat Tamara Raven. Een bijzondere kennismaking, want Tamara heeft ontzettend veel passie voor haar werk en is daar ook in haar vrije tijd mee bezig… ze is er zelfs mee op televisie geweest!

Prommenz verbindt: succesvol klantevent!

Het tweede Prommenz klantevent stond 1 november weer volledig in het teken van  ‘Verbinden in de Duurzame Gebiedsontwikkeling – Samen werken aan een duurzame toekomst’. Met twee toonaangevende sprekers, inspirerende sessies en mooie gesprekken aan de ronde tafel was het een geslaagde dag vol inspiratie en verbinding, waardevolle inzichten en mooie ontmoetingen.

De najaarsschouw

Tijd voor de najaarsschouw! Minstens één keer per jaar moet een sloot worden onderhouden.

Doelstellingen CO2-reductie

In de tweede nieuwsbrief delen we onze ambitie en doelstellingen.