Maak kennis met…Tamara

Elke maand laten we jullie kennismaken met een van onze medewerkers. Deze keer is dat Tamara Raven. Een bijzondere kennismaking, want Tamara heeft ontzettend veel passie voor haar werk en is daar ook in haar vrije tijd mee bezig… ze is er zelfs mee op televisie geweest!

 

Maak kennis met Tamara

Maak kennis met Tamara!

Tamara Raven is 22 jaar en is sinds 2022 als junior ecoloog in dienst van Smit Groenadvies, afdeling Ecologie. Hiervoor heeft ze drie veldwerkseizoenen voor Smit Groenadvies gelopen en in 2022 tevens haar afstudeerstage bij ons bedrijf. Hierdoor heeft ze veel ervaring opgebouwd op het gebied van veldwerk naar vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Als junior ecoloog houdt ze zich bezig met diverse zaken. Ze voert het veldwerk uit en schrijf de rapportages voor quick scans en aanvullende onderzoeken. Daarnaast regelt ze ontheffingen voor opdrachtgevers en helpt zij hen bij het uitvoeren van de werkzaamheden door middel van ecologische begeleiding. Verder geeft ze hier en daar ecologische adviezen voor projecten die bij andere afdelingen liggen. ‘Sinds mijn stage ben ik betrokken geweest bij het project De Oostflank in Purmerend. Hier hebben wij een enorm gebied onderzocht op diersoorten. Alle soortgroepen zijn hier voorbij gekomen en heb me vooral gefocust op de marterachtigen en vogels.’

Onderzoek naar de boommarter

Ze vertelt verder: ‘ Ik ben mijn hele leven al gek geweest van dieren. Sinds mijn studie heb ik enorm aan mijn soortenkennis gewerkt. Vooral door te gaan vogelen in mijn vrije tijd is deze soortenkennis enorm toegenomen. Van elke soortgroep kan ik de charme begrijpen, maar mijn voorkeur ligt voornamelijk bij de zoogdieren en vogels. Als ik bij de zoogdieren weer moet specificeren vind ik roofdieren en de relatie tot prooidieren ongelofelijk interessant. In mijn vrije tijd ben ik sinds twee jaar bezig met een onderzoek naar de boommarter in het Pampushout in Almere. Dit onderzoek doe ik samen met mijn partner Kevin Harmsen. We voeren dit onderzoek uit in samenspraak met het Flevo-Landschap. Het onderzoek is hoofdzakelijk nog in de verkennende status en we kijken naar individuen van boommarters en hoe deze verspreid zijn over het gebied. Dit onderzoek voeren we uit met behulp van wildcamera’s. Deze hangen wij op in het gebied en die filmen alle diersoorten die voorbijkomen. Dit onderzoek is in oktober 2023 op televisie geweest in het programma ‘Vroege Vogels’. Dit was een aflevering over de natuur in de stad Almere. Omdat het Pampushout direct tegen wijken aanligt wilden ze ons onderzoek ook graag meenemen. Zij hebben ons gevraagd of ze ons onderzoek mochten filmen en gebruiken in de aflevering. Deze kans lieten wij niet liggen, superleuk natuurlijk! Na een middagje filmen is er een leuk item uitgekomen. Ik vond het een erg leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!’

Televisie

Leuk om onze Ecologie-collega Tamara Raven aan het werk te zien! In het programma Vroege Vogels van 28 oktober 2023 zie je hoe zij samen met Kevin Harmsen onderzoek doet naar de boommarter in het Pampushout in Almere, een relatief nieuw stadspark waar je dit beestje niet misschien niet meteen verwacht. Dit onderzoek voeren zij uit in opdracht van het Flevo-Landschap. Mooi om te zien wat voor nachtelijke taferelen zij met de wildcamera’s vastleggen.

Bekijk hieronder het fragment terug;
vanaf 1.30 t/m 5.44 min. komt Tamara aan het woord.

Heb je vragen of ben je benieuwd of Tamara je met een vraagstuk kan helpen?
Neem dan direct contact op met Tamara Raven.

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.