Inspectie civiele kunstwerken

Prommenz is ook thuis in het inspecteren van Civiele kunstwerken!
Voor de Gemeente Den Helder zijn in de periode oktober t/m december maar liefst 154 civiele kunstwerken geïnspecteerd volgens de NEN 2767 en de CUR117.

20231211_inspectie_civiele_kunstwerken_DH

Onze civiele specialisten hebben bruggen, viaducten, duikers en tunnels geïnspecteerd en de resultaten verwerkt in een inspectierapport. Hiermee krijgt de gemeente inzicht in de staat van deze kunstwerken.

Tijdens de inspecties heeft Prommenz de gebreken van alle afzonderlijke elementen en bouwdelen vanaf het maaiveld en het water vastgesteld. Daarbij zijn ook meteen de risico’s ten aanzien van betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid in kaart gebracht.

Aansluitend stelt Prommenz een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) voor de komende tien jaar op. Deze zal medio februari 2024 gereed zijn. Daarmee kan de gemeente met een aannemer aan de slag om het benodigde onderhoud uit te voeren. En zo maken we samen Den Helder weer een stukje mooier!

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.