Een goed en gezond boombeheer

Storm Poly heeft nu al voor minimaal 50 tot 100 miljoen euro aan schade veroorzaakt door omgewaaide bomen of afgebroken takken.

Een goed en gezond boombeheer

Met windstoten van meer dan 140 kilometer per uur had deze uitzonderlijke zomerstorm extra veel impact op bomen. Van afgescheurde takken tot compleet omgewaaide bomen en van jonge, gezonde bomen tot diepgewortelde oude reuzen, alle bomen hadden het zwaar. Die staan nu namelijk vol in blad, waardoor ze meer wind vangen en sneller omvallen. Daarmee brachten ze niet alleen veel schade, maar ook gevaarlijke situaties met zich mee. We kunnen ons voorstellen dat (groen)beheerders zich nu afvragen hoe het eigenlijk gesteld is met hun eigen bomen en welke risico’s er bij een volgende storm op de loer liggen.

Bij Smit Groenadvies zijn wij dagelijks bezig met boombeheer. Van boomveiligheidscontrole tot risico-analyse, wij weten hoe belangrijk een goed en gezond boombestand is! Wil je weten of bepaalde bomen bij een volgende storm grotere risico’s lopen? Welke maatregelen je kunt treffen om risico’s te minimaliseren? Vraag je je af of jouw boombeheer op orde is, of wil je gewoon eens van gedachten wisselen?

Neem vrijblijvend contact op met Willem Koning via [email protected]. Met onze jarenlange kennis en expertise staan we graag voor je klaar. Zo maken we samen met jou Nederland elke dag een stukje mooier, maar ook een stukje veiliger.

Overig actueel

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Maak kennis met Erya

Erya van IJzerloo is 23 jaar en woont in Anna Paulowna. Ze werkt al bijna 2,5 jaar bij Prommenz als adviseur Ruimte & Ontwikkeling en is het gezicht van onze Werken Bij Prommenz campagne!

Team Prommenz loopt halve marathon van Egmond

Werken bij Prommenz is… samen trainen voor de halve marathon!
Afgelopen zondag hebben onze collega’s de Halve Marathon van Egmond gelopen. Een topprestatie!