Een goed en gezond boombeheer

Storm Poly heeft nu al voor minimaal 50 tot 100 miljoen euro aan schade veroorzaakt door omgewaaide bomen of afgebroken takken.

Een goed en gezond boombeheer

Met windstoten van meer dan 140 kilometer per uur had deze uitzonderlijke zomerstorm extra veel impact op bomen. Van afgescheurde takken tot compleet omgewaaide bomen en van jonge, gezonde bomen tot diepgewortelde oude reuzen, alle bomen hadden het zwaar. Die staan nu namelijk vol in blad, waardoor ze meer wind vangen en sneller omvallen. Daarmee brachten ze niet alleen veel schade, maar ook gevaarlijke situaties met zich mee. We kunnen ons voorstellen dat (groen)beheerders zich nu afvragen hoe het eigenlijk gesteld is met hun eigen bomen en welke risico’s er bij een volgende storm op de loer liggen.

Bij Smit Groenadvies zijn wij dagelijks bezig met boombeheer. Van boomveiligheidscontrole tot risico-analyse, wij weten hoe belangrijk een goed en gezond boombestand is! Wil je weten of bepaalde bomen bij een volgende storm grotere risico’s lopen? Welke maatregelen je kunt treffen om risico’s te minimaliseren? Vraag je je af of jouw boombeheer op orde is, of wil je gewoon eens van gedachten wisselen?

Neem vrijblijvend contact op met Willem Koning via [email protected]. Met onze jarenlange kennis en expertise staan we graag voor je klaar. Zo maken we samen met jou Nederland elke dag een stukje mooier, maar ook een stukje veiliger.

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.