CO2-Prestatieladder

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot!

Om bij te dragen aan een beter milieu introduceert Prommenz de CO2-Prestatieladder.

CO2 ladder icoon klein

Prommenz heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen tot uiting in onze dagelijkse werkzaamheden rondom ruimtelijke vraagstukken, maar ook in onze missie: Nederland iedere dag een stukje mooier maken! En niet alleen mooier, ook groener en duurzamer. Dat doen we samen met onze klanten en samen met onze medewerkers.

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot.

Om bij te dragen aan een beter milieu sluit Prommenz zich aan bij de CO2-Prestatieladder. Een instrument om te stimuleren tot CO2- bewust handelen, zowel binnen de eigen bedrijfsvoering als bij de uitvoering van projecten. De basis voor deze ladder is het Greenhouse Gas Protocol waarin staat beschreven hoe CO2-productie gemeten moet worden.

Hoe kan Prommenz bijdragen aan de reductie van CO2?
De uitstoot van CO2 kan alleen worden verlaagd met de medewerking van alle medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, partners en samenwerkingsverbanden. Prommenz geeft graag het goede voorbeeld om iedereen te motiveren tot het verminderen van de CO2-uitstoot.

We leggen uit waarom CO2reductie nodig is, informeren over de ontwikkelingen op het gebied van het CO2-beleid en laten zien hoe je zelf kunt bijdragen aan de reductie van CO2-emissie.

CO2-Prestatieladder
Ten behoeve van de beoogde certificering voor de CO2-Prestatieladder niveau 3 brengt Prommenz met ingang van 2023 jaarlijks de CO2-footprint in kaart. De doelstellingen m.b.t. CO2-reductie worden berekend t.o.v. het basisjaar 2022.

Prommenz CO2-footprint 2022
De CO2-footprint van 2022 kun je terugvinden deze nieuwsbrief.

Overig actueel

Maak kennis met…Tamara

Elke maand laten we jullie kennismaken met een van onze medewerkers. Deze keer is dat Tamara Raven. Een bijzondere kennismaking, want Tamara heeft ontzettend veel passie voor haar werk en is daar ook in haar vrije tijd mee bezig… ze is er zelfs mee op televisie geweest!

Prommenz verbindt: succesvol klantevent!

Het tweede Prommenz klantevent stond 1 november weer volledig in het teken van  ‘Verbinden in de Duurzame Gebiedsontwikkeling – Samen werken aan een duurzame toekomst’. Met twee toonaangevende sprekers, inspirerende sessies en mooie gesprekken aan de ronde tafel was het een geslaagde dag vol inspiratie en verbinding, waardevolle inzichten en mooie ontmoetingen.

De najaarsschouw

Tijd voor de najaarsschouw! Minstens één keer per jaar moet een sloot worden onderhouden.

Doelstellingen CO2-reductie

In de tweede nieuwsbrief delen we onze ambitie en doelstellingen.