CO2-Prestatieladder

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot!

Om bij te dragen aan een beter milieu introduceert Prommenz de CO2-Prestatieladder.

CO2 ladder icoon klein

Prommenz heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen tot uiting in onze dagelijkse werkzaamheden rondom ruimtelijke vraagstukken, maar ook in onze missie: Nederland iedere dag een stukje mooier maken! En niet alleen mooier, ook groener en duurzamer. Dat doen we samen met onze klanten en samen met onze medewerkers.

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot.

Om bij te dragen aan een beter milieu sluit Prommenz zich aan bij de CO2-Prestatieladder. Een instrument om te stimuleren tot CO2- bewust handelen, zowel binnen de eigen bedrijfsvoering als bij de uitvoering van projecten. De basis voor deze ladder is het Greenhouse Gas Protocol waarin staat beschreven hoe CO2-productie gemeten moet worden.

Hoe kan Prommenz bijdragen aan de reductie van CO2?
De uitstoot van CO2 kan alleen worden verlaagd met de medewerking van alle medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, partners en samenwerkingsverbanden. Prommenz geeft graag het goede voorbeeld om iedereen te motiveren tot het verminderen van de CO2-uitstoot.

We leggen uit waarom CO2reductie nodig is, informeren over de ontwikkelingen op het gebied van het CO2-beleid en laten zien hoe je zelf kunt bijdragen aan de reductie van CO2-emissie.

CO2-Prestatieladder
Ten behoeve van de beoogde certificering voor de CO2-Prestatieladder niveau 3 brengt Prommenz met ingang van 2023 jaarlijks de CO2-footprint in kaart. De doelstellingen m.b.t. CO2-reductie worden berekend t.o.v. het basisjaar 2022.

Prommenz CO2-footprint 2022
De CO2-footprint van 2022 kun je terugvinden deze nieuwsbrief.

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.