Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdrietbrug in de Den Helder plaats.

Een spannend moment maar de brug heeft de test glansrijk doorstaan! Een succesvolle afronding van een civieltechnisch uitdagend project waar we trots op kunnen zijn.

SAS januari 2024 3

Civieltechnische happening

Onder toeziend oog van maar liefst negen personen, waaronder Oosterhof Holman (hoofdaannemer), Machinefabriek Rusthoven (onderaannemer), Port of Den Helder en Prommenz, is de werking van de Boerenverdrietbrug gecontroleerd.

Tijdens een SAT wordt gecontroleerd of een machine of installatie naar behoren functioneert. Een test die gebruikelijk is bij civieltechnische werken en die met name van toepassing is bij Werktuigbouwkundige en Elektrotechnische constructies. Een ophaalbrug is, zoals de Boerenverdrietbrug, is zo’n constructie.

In opdracht van Zeestad heeft Prommenz de directievoering en toezicht van dit project verzorgd. Vorig jaar zomer is de brug, die tevens rijksmonument is, volledig gerestaureerd en weer op zijn plek gehesen.

De SAT is een van de laatste onderdelen van dit project waarbij theorie en praktijk samenkomen, altijd nog even een spannend moment. De brug heeft de test glansrijk doorstaan. Een geslaagde test dus, een succesvolle afronding van een civieltechnisch uitdagend project waar we trots op kunnen zijn.

Overig actueel

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!