Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdrietbrug in de Den Helder plaats.

Een spannend moment maar de brug heeft de test glansrijk doorstaan! Een succesvolle afronding van een civieltechnisch uitdagend project waar we trots op kunnen zijn.

SAS januari 2024 3

Civieltechnische happening

Onder toeziend oog van maar liefst negen personen, waaronder Oosterhof Holman (hoofdaannemer), Machinefabriek Rusthoven (onderaannemer), Port of Den Helder en Prommenz, is de werking van de Boerenverdrietbrug gecontroleerd.

Tijdens een SAT wordt gecontroleerd of een machine of installatie naar behoren functioneert. Een test die gebruikelijk is bij civieltechnische werken en die met name van toepassing is bij Werktuigbouwkundige en Elektrotechnische constructies. Een ophaalbrug is, zoals de Boerenverdrietbrug, is zo’n constructie.

In opdracht van Zeestad heeft Prommenz de directievoering en toezicht van dit project verzorgd. Vorig jaar zomer is de brug, die tevens rijksmonument is, volledig gerestaureerd en weer op zijn plek gehesen.

De SAT is een van de laatste onderdelen van dit project waarbij theorie en praktijk samenkomen, altijd nog even een spannend moment. De brug heeft de test glansrijk doorstaan. Een geslaagde test dus, een succesvolle afronding van een civieltechnisch uitdagend project waar we trots op kunnen zijn.

Overig actueel

Maak kennis met…Vincent

Maak kennis met onze medewerkers! Deze keer vertelt Vincent van Vreden vol passie over zijn werk als maatvoerder/landmeter bij Prommenz.

Vernieuwing Vakantiepark De Nollen

Mooie kampeerplekken, een aantrekkelijk recreatiegedeelte,  duurzaam, circulair en groen verpakt…  Trots op het nieuwe entreegebied bij Vakantiepark De Nollen in Callantsoog!

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!