Aanleg waterveld van start

De aanleg van de waterbuffer van het nieuwe hockeyveld in Schagen is begonnen! Dat gaat niet onopgemerkt, zagen we vandaag in de krant.

Het bestaande kunstgrasveld wordt omgebouwd tot klimaatbestendig sportveld met waterbuffer. Onder het veld wordt een waterbuffer met een capaciteit van maar liefst 1400 m3 liter water aangelegd.

Aanleg waterveld van start

Het bestaande kunstgrasveld wordt omgebouwd tot klimaatbestendig sportveld met waterbuffer. Onder het veld wordt een waterbuffer aangelegd voor de opvang en hergebruik van regenwater. Deze buffer kan maar liefst 1400 m3 liter water opvangen en is bestemd voor de beregening van het hockeyveld. Het water wordt straks ook gebruikt voor het beregenen van de nieuwe beplanting en groene daken en voor het doorspoelen van de toiletten in het nieuwe clubgebouw. Een duurzaam en klimaatbestendig project waarvoor Smit Groenadvies naast onderzoek, ontwerp en engineering ook de subsidie aangevraagd heeft. Met succes! Momenteel begeleiden wij de uitvoering in een boutteam met de gemeente en aannemer. Een mooie samenwerking met Gemeente Schagen en TopGrass.

Lees meer
Het nieuwe hockeyveld met waterbuffer maakt deel uit van een klimaatbestendig sportpark, lees meer op onze site meer over de eerste fase van de renovatie en recycling van het hockeyveld.

Artikel
Klik hieronder op de groene button voor het artikel uit het Noord Hollands Dagblad, regio Schagen van  donderdag 27 juli 2023.

Bekijk hieronder het volledige artikel uit het Noord Hollands Dagblad, regio Schagen van donderdag 27 juli 2023.

Overig actueel

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!

De aanpak van Prommenz!

Duurzame gebiedsontwikkeling is een integrale benadering waarbij ontwerp, gebruik en beheer van de openbare ruimte en gebouwen een ecologische balans zoekt. Het voldoet tegelijkertijd aan economische, sociale en culturele behoeften van de huidige en toekomstige generaties.

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.