Aanleg waterveld van start

De aanleg van de waterbuffer van het nieuwe hockeyveld in Schagen is begonnen! Dat gaat niet onopgemerkt, zagen we vandaag in de krant.

Het bestaande kunstgrasveld wordt omgebouwd tot klimaatbestendig sportveld met waterbuffer. Onder het veld wordt een waterbuffer met een capaciteit van maar liefst 1400 m3 liter water aangelegd.

Aanleg waterveld van start

Het bestaande kunstgrasveld wordt omgebouwd tot klimaatbestendig sportveld met waterbuffer. Onder het veld wordt een waterbuffer aangelegd voor de opvang en hergebruik van regenwater. Deze buffer kan maar liefst 1400 m3 liter water opvangen en is bestemd voor de beregening van het hockeyveld. Het water wordt straks ook gebruikt voor het beregenen van de nieuwe beplanting en groene daken en voor het doorspoelen van de toiletten in het nieuwe clubgebouw. Een duurzaam en klimaatbestendig project waarvoor Smit Groenadvies naast onderzoek, ontwerp en engineering ook de subsidie aangevraagd heeft. Met succes! Momenteel begeleiden wij de uitvoering in een boutteam met de gemeente en aannemer. Een mooie samenwerking met Gemeente Schagen en TopGrass.

Lees meer
Het nieuwe hockeyveld met waterbuffer maakt deel uit van een klimaatbestendig sportpark, lees meer op onze site meer over de eerste fase van de renovatie en recycling van het hockeyveld.

Artikel
Klik hieronder op de groene button voor het artikel uit het Noord Hollands Dagblad, regio Schagen van  donderdag 27 juli 2023.

Bekijk hieronder het volledige artikel uit het Noord Hollands Dagblad, regio Schagen van donderdag 27 juli 2023.

Overig actueel

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Maak kennis met Erya

Erya van IJzerloo is 23 jaar en woont in Anna Paulowna. Ze werkt al bijna 2,5 jaar bij Prommenz als adviseur Ruimte & Ontwikkeling en is het gezicht van onze Werken Bij Prommenz campagne!

Team Prommenz loopt halve marathon van Egmond

Werken bij Prommenz is… samen trainen voor de halve marathon!
Afgelopen zondag hebben onze collega’s de Halve Marathon van Egmond gelopen. Een topprestatie!