Aanleg waterveld van start

De aanleg van de waterbuffer van het nieuwe hockeyveld in Schagen is begonnen! Dat gaat niet onopgemerkt, zagen we vandaag in de krant.

Het bestaande kunstgrasveld wordt omgebouwd tot klimaatbestendig sportveld met waterbuffer. Onder het veld wordt een waterbuffer met een capaciteit van maar liefst 1400 m3 liter water aangelegd.

Aanleg waterveld van start

Het bestaande kunstgrasveld wordt omgebouwd tot klimaatbestendig sportveld met waterbuffer. Onder het veld wordt een waterbuffer aangelegd voor de opvang en hergebruik van regenwater. Deze buffer kan maar liefst 1400 m3 liter water opvangen en is bestemd voor de beregening van het hockeyveld. Het water wordt straks ook gebruikt voor het beregenen van de nieuwe beplanting en groene daken en voor het doorspoelen van de toiletten in het nieuwe clubgebouw. Een duurzaam en klimaatbestendig project waarvoor Smit Groenadvies naast onderzoek, ontwerp en engineering ook de subsidie aangevraagd heeft. Met succes! Momenteel begeleiden wij de uitvoering in een boutteam met de gemeente en aannemer. Een mooie samenwerking met Gemeente Schagen en TopGrass.

Lees meer
Het nieuwe hockeyveld met waterbuffer maakt deel uit van een klimaatbestendig sportpark, lees meer op onze site meer over de eerste fase van de renovatie en recycling van het hockeyveld.

Artikel
Klik hieronder op de groene button voor het artikel uit het Noord Hollands Dagblad, regio Schagen van  donderdag 27 juli 2023.

Bekijk hieronder het volledige artikel uit het Noord Hollands Dagblad, regio Schagen van donderdag 27 juli 2023.

Overig actueel

Innovatie in de strijd tegen de Japanse duizendknoop

Van 3D naar prefab betonbak

CO2-Prestatieladder

Prommenz heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen tot uiting in onze dagelijkse werkzaamheden rondom ruimtelijke vraagstukken, maar ook in onze missie: Nederland iedere dag een stukje mooier maken! En niet alleen mooier, ook groener en duurzamer. Dat doen we samen met onze klanten en samen met onze medewerkers.

Zuinig omgaan met energie en grondstoffen: zo zorgen we samen iedere dag voor een stukje minder uitstoot!

Om bij te dragen aan een beter milieu sluit Prommenz zich aan bij de CO2-Prestatieladder.

Werkbezoek tuinen

Altijd leuk om te zien hoe onze ontwerpen tot leven komen! Onze landschapsarchitecten, ontwerpers en toezichthouders gingen deze zomer op werkbezoek.