Vernieuwing Vakantiepark De Nollen

Overzicht centrum - Luchtfoto@DeNollen

Herinrichting camping

Vakantiepark De Nollen in Callantsoog is omgeven door natuur en dichtbij het strand, een prachtige plek om te kamperen! In opdracht van het vakantiepark heeft Prommenz in nauwe samenwerking met Buro Mien Ruys een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van een deel van de camping. Het gedeelte waar vaste stacaravans stonden, moest plaatsmaken voor kampeerplekken. Daarnaast leefde de wens voor het aantrekkelijker maken van het recreatiegedeelte.

Dankzij de creatieve visie van onze landschapsontwerper Evy Blom en technische expertise van onze Infra-collega’s Jack de Bruin en Karoline Doorman hebben wij een voorlopig en definitief ontwerp opgesteld.

In het schetsontwerp is rekening gehouden met een aantal vaste elementen, zoals het hoofdgebouw, sanitairgebouw en ondergrondse containers. Door de rijweg te verleggen ontstaat er een slinger om de beheerderswoning heen. Hierdoor komt ruimte vrij aan de voorkant van het restaurant, waardoor veel ruimte ontstaat voor de speeltoestellen. Langs de rijweg zijn meerdere parkeerplaatsen gerealiseerd voor bezoekers die zich komen aanmelden bij de receptie. Bezoekers rijden vervolgens door de slagbomen het park op.

De huidige camperplaatsen konden op deze manier behouden blijven en kunnen in de toekomst zelfs met 1 plaats uitgebreid worden. Dankzij de slimme oplossingen binnen dit ontwerp is er een groot terrein ontstaan dat nu bestemd is voor recreatie, spelen en animatie.

Het geheel wordt groen ingepakt waardoor er meer beschutting en aankleding ontstaat. Ook is het terras vergroot waardoor er meer verbinding ontstaat met de het speelterrein en de voorzijde van het park. Hierdoor wordt de recreatie vanuit de openbare ruimte zichtbaarder en loopt een voorbijganger makkelijker naar binnen.

Circulaire bestrating
Bij de keuze voor de bestrating hebben we ons gericht op circulariteit. Alle bestaande bestrating is opnieuw gebruikt. Voor het extra oppervlak, dat is ontstaan door het nieuwe ontwerp, is gekozen voor nieuwe gele streklagen en gele en zwarte snipperstenen in een speels patroon. Met dank aan Boos Bestratingen uit Wervershoof voor de uitvoering van het grondwerk en verharding.

Natuurlijke groene omgeving
Voor de beplanting is gekozen voor een afwisseling van vaste plantencombinaties en gebiedseigen bomen met helmgras, waardoor er een natuurlijke en gevarieerde groene omgeving ontstaat. De beplanting heeft ongeveer een jaar nodig om volledig tot zijn recht te komen maar de contouren zijn al goed zichtbaar.
Uitvoering groen en beplantingsplan: Bruin Groenvoorziening.

Luchtfoto: Vakantiepark De Nollen / Ros Holding

Gerelateerde projecten

Centraal Station Amsterdam – De Entree

Prommenz Survey logo

Vernieuwing Vakantiepark De Nollen

Inspectie civiele kunstwerken