Bouwteam damwand en kademuur Marken

kademuur

Bouwteamverband

De kademuur en de beschoeiing aan de Kerkbuurt in Marken zijn aan het einde van de levensduur en dienen te worden vervangen. Gezien de uitdagingen die het project met zich meebrengt (beperkte werkruimte / naastgelegen woningen die niet zijn onderheid / beschermd dorpsgezicht) heeft de gemeente Waterland ervoor gekozen om het project in bouwteamverband uit te voeren. D. van Geemen & Zn B.V. heeft het werk aangenomen en Prommenz heeft in de aanbestedingsfase geholpen om de winnende inschrijving te maken.

In de bouwteamfase hebben we, samen met Van Geemen, een technisch uitvoeringsontwerp gemaakt voor de nieuwe beschoeiing en de nieuwe kademuur. Door te werken in een bouwteam worden alle afzonderlijke krachten en expertises gebundeld en doet iedereen hetgeen waar hij goed in is. Wij zijn er van overtuigd dat werken in een bouwteam voor alle partijen voordeel oplevert.

De naastgelegen ophaalbrug, de Wilhelminabrug, verkeert eveneens in slechte staat en komt ook in aanmerking voor vervanging. De technische uitwerking voor het vervangen van de Wilhelminabrug is gedurende de bouwteam-fase aan de scope van het project toegevoegd. Doordat de kademuur, de beschoeiing én de Wilhelminabrug tegelijkertijd worden vervangen, hebben omwonenden maar één keer last van de werkzaamheden. En zo houden we ook rekening met de omgeving!

Gerelateerde projecten

Centraal Station Amsterdam – De Entree

Prommenz Survey logo

Vernieuwing Vakantiepark De Nollen

Inspectie civiele kunstwerken