De Bannehoven

Bannehoven

De Bannehoven

Rooswijk in Zaanstad krijgt een nieuw groen en autovrij hart: De Bannehoven. Een bijzondere plek die aansluit bij de industriële Zaanstreek en het nabij gelegen veenweideschap het Guisveld.

Het klimaat verandert en de effecten hiervan zijn voelbaar in de stad. Regenbuien worden heviger, droge en natte periodes duren langer en hittegolven komen vaker voor. De stad warmt bovendien meer op dan het platteland.
Het is belangrijk om bij nieuwe stedelijke ontwikkelingen op deze veranderingen te anticiperen. Maar ook om bestaande bebouwing aan te passen.

‌Daarom heeft BPD in maart 2016 de City Deal klimaatadaptatie ondertekend. Een van de doelen is om van klimaatrobuuste gebiedsontwikkeling de normaalste zaak ter wereld te maken. Project Bannehoven is hier een uitstekend voorbeeld van de nieuwe ontwikkelingen.

De rol van Prommenz bij de Bannehoven

Bannehoven is een project met een klimaatrobuuste positie met veel groen in de openbare ruimte en de toepassing van wadi’s. Deze voorzieningen zorgen voor een vriendelijke uitstraling en een ontlasting van het rioolsysteem tijdens hevige regenbuien. Prommenz heeft als onderdeel van het bouw- en woonrijp maken van de buitenruimte de technische uitwerking van de infiltratievoorziening uitgewerkt.

Andere uitdagingen binnen dit project zijn:
– Doorgaande fietsroute;
– Aanwezigheid van kabels en leidingen binnen het plangebied;
– Diepgelegen riool vlak naast de projectgrens;

Heb je vragen of ben je benieuwd of wij je met een vraagstuk kunnen helpen?
Neem dan direct contact op met iemand van Infra!

Gerelateerde projecten

Centraal Station Amsterdam – De Entree

Prommenz Survey logo

Vernieuwing Vakantiepark De Nollen

Inspectie civiele kunstwerken