Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.

TN2

“Wij hebben een duurzame infrastructuur hoog in het vaandel staan”, aldus Laurens Kalwij, Business Development Manager. “Ook onze medewerkers ergeren zich groen en blauw aan die drukke wegen als zij met de boot naar het prachtige Texel gaan voor een van onze vele projecten. Wij hebben daarom de uitvinding van de eeuw”, vervolgt Laurens.

Met een spoortunnel die reizigers naar Texel Centraal moet brengen, wordt ook een ander probleem opgelost. “De spoortunnel zorgt er ook voor dat mensen die zeeziek zijn zonder problemen naar het eiland af kunnen reizen”, aldus Erya van IJzerloo, ondergronds expert van Prommenz. Bovendien, met de trein reizen is duurzaam en circulair, de perfecte oplossing voor mens en milieu.

“Afgelopen maanden zijn onze teams gestart met de onderzoeken en engineering van een tunnel naar Texel. Tijdens de realisatie merken we echter dat niet iedereen enthousiast is over de aanleg van de spoortunnel. Op de plek waar Texel Centraal moet komen, staat momenteel nog een melkveehouderij. Deze zal helaas plaats moeten maken voor dit plan. Ze hebben nog tot 1 april 2025 de tijd om aan het idee te wennen”, aldus Kalwij.

Overig actueel

Maak kennis met…Vincent

Maak kennis met onze medewerkers! Deze keer vertelt Vincent van Vreden vol passie over zijn werk als maatvoerder/landmeter bij Prommenz.

Vernieuwing Vakantiepark De Nollen

Mooie kampeerplekken, een aantrekkelijk recreatiegedeelte,  duurzaam, circulair en groen verpakt…  Trots op het nieuwe entreegebied bij Vakantiepark De Nollen in Callantsoog!

Making off de 1 april grap

Onze 1 april video haalde op diverse platforms weer de top10. De reacties waren geweldig!