Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.

TN2

“Wij hebben een duurzame infrastructuur hoog in het vaandel staan”, aldus Laurens Kalwij, Business Development Manager. “Ook onze medewerkers ergeren zich groen en blauw aan die drukke wegen als zij met de boot naar het prachtige Texel gaan voor een van onze vele projecten. Wij hebben daarom de uitvinding van de eeuw”, vervolgt Laurens.

Met een spoortunnel die reizigers naar Texel Centraal moet brengen, wordt ook een ander probleem opgelost. “De spoortunnel zorgt er ook voor dat mensen die zeeziek zijn zonder problemen naar het eiland af kunnen reizen”, aldus Erya van IJzerloo, ondergronds expert van Prommenz. Bovendien, met de trein reizen is duurzaam en circulair, de perfecte oplossing voor mens en milieu.

“Afgelopen maanden zijn onze teams gestart met de onderzoeken en engineering van een tunnel naar Texel. Tijdens de realisatie merken we echter dat niet iedereen enthousiast is over de aanleg van de spoortunnel. Op de plek waar Texel Centraal moet komen, staat momenteel nog een melkveehouderij. Deze zal helaas plaats moeten maken voor dit plan. Ze hebben nog tot 1 april 2025 de tijd om aan het idee te wennen”, aldus Kalwij.

Overig actueel

CO2-Footprint 2023

De footprint van 2023 en de voortgang van onze doelstellingen lees je in de nieuwsbrief van april.

Prommenz brengt je met de trein naar Texel

Ruim een miljoen mensen bezoeken elk jaar het eiland Texel. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we zijn begonnen met de realisatie van een lang gekoesterde wens: de aanleg van een spoortunnel naar het prachtige Waddeneiland Texel. “Wij ergeren ons al jaren aan dat drukke verkeer voor de deur”, zegt een bewoner aan de Weststraat in Den Helder. Met deze tunnel moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.

Geslaagde SAT Boerenverdrietbrug

Afgelopen vrijdag 16 februari vond de Site Acceptance Test (SAT) van de Boerenverdriebrug in Den Helder plaats.

Milieuonderzoek? Wij zoeken het tot op de bodem uit!

Bodemonderzoek nodig? Bij Prommenz Milieu ben je op het juiste adres! Prommenz is ook thuis in milieukundige onderzoeken van bodem en waterbodem. Wil jij weten hoe het staat met de kwaliteit van bodem, waterbodem of bestaande ondergrond? Wij zoeken het tot op de bodem uit!