Project

Project title

Prommenz adviseert de gemeente Castricum bij een van haar Woningbouwprojecten. Het plan Startingerweg is een kleinschalige uitbreidingslocatie in Akersloot, specifiek gericht op collectief particulier opdrachtgeverschap.

Opdrachtgever:

gemeente Castricum

‌Projectomvang:
‌ca. 55 woningen

Projectomschrijving:

Aan de rand van de kern Akersloot hebben zowel gemeente Castricum als een projectontwikkelaar enkele percelen grond in eigendom. In 2008 heeft de gemeenteraad het beleidskader vastgesteld in de vorm van een stedenbouwkundig plan en ontwikkelstrategie.

Gezamenlijk met de gemeentelijk projectleider heeft Prommenz eerder al gekeken naar de omgevingsaspecten van het plan, de projectstrategie beschouwd en gezamenlijk met de wethouder nieuwe invalshoeken bekeken. Uit dit onderzoek is een helder rapport ontstaan, welke wij nu zelf mogen gebruiken als handboek bij de verdere planvorming.

Rol Prommenz:

Wij ontzorgen de gemeente Castricum door de projectleidersrol over te nemen. Primair gaat het nu om het uitvoerbaar maken van het stedenbouwkundig plan. Wij zorgen voor het opstellen van het bestemmingsplan en het benodigde ruimtelijk onderzoek.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar een heel specifieke rol in dit project. Dit is geen professioneel bedrijf met veel kennis en ervaring, maar een groep van particulieren. Deze particulieren hebben uiteraard geen ervaring met projectontwikkeling en worden op een specifieke wijze benaderd om risico's te beheersen. De particulieren hebben zich verenigd in twee groepen: starters en doorstarters. Met name voor de eerste groep, de wat jongere generatie, hebben we een specifieke facebook-pagina geopend.

Tot slot verzorgen wij uiteraard de reguliere afstemming met de verschillende vakafdelingen en de regionale milieudienst en zorgen wij voor de financiële begeleiding, beheersing en verantwoording van het project richting accountant, college en gemeenteraad.

Locatie

Werkvelden:

Ruimte
Ontwikkeling

Diensten:

Advisering
Management

Uw adviseur

Wouter Voerman

De regelgeving in Nederland is nog niet zo makkelijk. Met een frisse kijk op ruimte, structureer ik projecten en processen in de ruimtelijke omgeving. Hierbij maak ik zo veel mogelijk gebruik van de beschikbare technieken en richt ik mij op de mens achter uw project.
Meer informatie
Adres
Harmenkaag 11
1741 LA Schagen
Contact
T: 0224 299346
F: 0224 299346
E: info@prommenz.nl
Algemene voorwaarden
Op al onze diensten en werkzaamheden is De Nieuwe Regeling 2005 (DNR2005) van toepassing. De kunt u hier downloaden: DNR2005. Op aanvraag sturen wij u kosteloos een gedrukt exemplaar.
Social
© 2019 Prommenz B.V. |  All rights reserved
Disclaimer
Contact
Vacatures