Project

Bannehoven

Rooswijk in Zaanstad krijgt een nieuw groen en autovrij hart: De Bannehoven. Een bijzondere plek die aansluit bij de industriële Zaanstreek en het nabij gelegen veenweideschap het Guisveld.

Opdrachtgever:

BPD ontwikkeling

Projectomschrijving:

Het klimaat verandert en de effecten hiervan zijn voelbaar in de stad. Regenbuien worden heviger, droge en natte periodes duren langer en hittegolven komen vaker voor. De stad warmt bovendien meer op dan het platteland.
Het is belangrijk om bij nieuwe stedelijke ontwikkelingen op deze veranderingen te anticiperen. Maar ook om bestaande bebouwing aan te passen. 

‌Daarom heeft BPD in maart 2016 de City Deal klimaatadaptatie ondertekend. Een van de doelen is om van klimaatrobuuste gebiedsontwikkeling de normaalste zaak ter wereld te maken. Project Bannehoven is hier een uitstekend voorbeeld van de nieuwe ontwikkelingen. 

Rol Prommenz:

Bannehoven is een project met een klimaatrobuuste positie met veel groen in de openbare ruimte en de toepassing van wadi’s. Deze voorzieningen zorgen voor een vriendelijke uitstraling en een ontlasting van het rioolsysteem tijdens hevige regenbuien. Prommenz heeft als onderdeel van het bouw- en woonrijp maken van de buitenruimte de technische uitwerking van de infiltratievoorziening uitgewerkt.

Andere uitdagingen binnen dit project zijn:
- Doorgaande fietsroute;
- Aanwezigheid van kabels en leidingen binnen het plangebied;
- Diepgelegen riool vlak naast de projectgrens;

Locatie

Werkvelden:

Ruimte
Infra
Ontwikkeling

Uw adviseur

Cor

Met al aardig wat jaren werkervaring op zak bij voornamelijk grote (gemeentelijke) organisaties, ben ik nu projectleider bij Prommenz. Na mijn dienstverband bij Grontmij, waar ik 8 jaar met plezier heb gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar Prommenz. Wat me direct opviel was het enthousiasme, de gedrevenheid en klantgerichtheid waarmee bij Prommenz gewerkt wordt aan projecten. Ik heb me meteen kunnen vastbijten in een aantal mooie lopende en nieuwe projecten. Mijn uitgebreide kennis van en ervaring met UAV-GC zijn een verrijking van de expertise die reeds bij Prommenz aanwezig was.  
Meer informatie
Adres 
Harmenkaag 11
1741 LA Schagen
Algemene voorwaarden
Op al onze diensten en werkzaamheden is DNR2005 van toepassing. 
Social
© 2019 Prommenz B.V. |  All rights reserved
Disclaimer
Contact